Bijscholing

INTOFLOW Biedt diverse bijscholingen, zoals de tweedaagse ‘Stromend door de overgang’ (bovendeel van deze pagina) én diverse eendaagse scholingen welke vaak in samenwerking met artsen (zie tweede deel van deze pagina) worden gegeven zoals de bijscholing Bekken- en seksuele problematiek, Fertiliteit en Hormonen. Daarnaast de scholing ‘Opstellingen m/v seksuele organen’. Het volgen van de scholing Stromend door de overgang biedt meer inzicht in de mentale- emotionele- en fysieke veranderingen tijdens de overgang. De verdiepingsscholingen bieden u als therapeut verdieping in de problematiek van het thema waarover de scholing wordt gegeven. Voor info en aanmelding neem contact op via het contactformulier of telefonisch: 0492-386109/06-37198379.

STROMEND DOOR DE OVERGANG®

Bijscholing overgang
Voor afgestudeerde therapeuten, coaches en professionals die met vrouwen (en relaties) werken, biedt Intoflow een tweedaagse bijscholing over de overgang en hormoon-gerelateerde problematiek. Tijdens de bijscholing krijgt u uitleg over de ‘ins en outs’ met betrekking tot de invloed van de overgang en hormonale problematiek op mentaal-, emotioneel- en lichamelijk gebied. Daarnaast worden methoden aangereikt om uw cliënt te leren omgaan met opvliegers (opvlieger transformatie).

Als Stromend door de Overgang® oftewel overgangstherapeut plaatsen wij u op de SDDO®-therapeutenlijst met specialisatie ‘De overgang’. Deze lijst wordt gebruikt voor doorverwijzing (o.a. Hormoonpoli Boxmeer) van patiënten naar een gecertificeerde en in de overgang gespecialiseerde therapeut in cliënt’s omgeving.

play-rounded-fill
Filmpje over de scholingen [algemeen]

HBO conform geaccrediteerd door de KTNO  voor MBK en PSBK (K8229, LVNG, BATC, VIV, VVET, LVNT, NVST & VBAG); door de BATC, de VVH & de NBVH 12 accreditatiepunten waarvan 6 PSBK.

Bij de NWP voor de licentie natuurgeneeskunde.

Voor data, zie agenda

Inhoud van de lesdag

 •  De overgang algemeen
 •  Hormonale processen en de ‘wake-up calls’
 •  De fysieke veranderingen
 •  Het mentale en emotionele proces
 •  Relatie emoties en fysieke verschijnselen
 •  Oude patronen en overlevingsstrategieën
 •  Verborgen trauma’s
 •  De psychosociale aspecten
 •  Rouw
 •  Invloed op de omgeving
 •  Opvliegers
 •  Vrouwelijke/mannelijke energie
 •  Seksualiteit
 •  Mogelijke behandelmethoden en contra indicaties

Het lezen van het boek Hormoonbalans voor vrouwen is een vereiste voorafgaand aan de tweedaagse Stromend door de overgang.

VERDIEPINGSSCHOLINGEN

Regelmatig bieden wij bijscholingen op het vakgebied aan.

play-rounded-fill
[filmpje met gynaecoloog en eigenaar Hormoonpoli Barbara Havenith over hormonen]

Programma bijscholingen verdieping
Bekkengebied & seksualiteit: in samenwerking met gynaecoloog, seksuoloog NVVS Hellen Nagel vindt op vrijdag 10 maart 2023 een bijscholing plaats over bekken- en seksuele problematiek. Accreditatie NBVH: 6 PSBK punten; Beroepsverenigingen via KTNO: (o.a. LVNT, LVNG, BATC, VBAG & NVST): 0.5 ECTS Anamnese/diagnostiek, Beroepsethiek, Medische kennis en Psychosociale Kennis. Zie ook Verdiepings-bijscholing Stromend door de overgang voor therapeuten / Intoflow / Opleider (ktno.nl)

Bijscholing Fertiliteit en leefstijl: bij voldoende belangstelling vindt een bijscholing over vruchtbaarheid plaats met VGA fertiliteitsarts, kPNI- en orthomoleculair arts Mathilde Kuijpers.

Gynaecoloog en orthomoleculair arts Barbara Havenith is gastdocent tijdens de verdiepingsbijscholing hormonen, de datum, locatie en tijd worden nog bekend gemaakt.

Opstellingen (geaccrediteerd door de NBVH 6 PSBK punten) Vrouwelijke en/of mannelijke seksuele organen vindt plaats op 11 maart 2023 (locatie Aarle-Rixtel).

Voor groepen of opleidingsinstituten biedt Intoflow de  mogelijkheid een bijscholing op locatie te geven. Voor de voorwaarden en aanmelding kunt u contact opnemen met ondergetekende.

Locatie: SCC De Stolp ‘s Hertogenbosch. Opstellingen: IntoFlow Aarle-Rixtel.

Voor geïnteresseerde coaches wordt bijscholing op maat aangeboden. Ook hiervoor kunt u contact opnemen met ondergetekende.

Prijs tweedaagse basisbijscholing: € 295,00 inclusief koffie, thee, water, twee lunches en lesmateriaal (vrijgesteld van BTW).

Verdiepingsbijscholing bekken- en seksualiteit, vruchtbaarheid en hormonen per dag: € 150,00 (vrijgesteld van BTW) inclusief koffie, thee, water, lunch en lesmateriaal.

Verdiepingsbijscholing opstellingen vrouwelijke en mannelijke seksuele organen €100,00 (vrijgesteld van BTW) inclusief koffie, thee, water en lunch. Locatie: IntoFlow Aarle-Rixtel.

Voor informatie en aanmelding:

Tel:+31 (0)6 371 98 379

Voor data, zie agenda.

Alle lesdagen vinden plaats van 10.00-17.00uur.

Algemene voorwaarden: klik hier

Klachtenregeling: klik hier Klachtenregeling_2021

Indien niet bereikbaar, spreek uw boodschap in, dan wordt u z.s.m. teruggebeld.

Of stuur een bericht (dit bericht kan voor alle scholingen gebruikt worden):
  Dit is een beveiligde verbinding