De virtuele maagband: zonder ‘crash-dieet’ op je ideale gewicht komen en blijven!
Het traject ‘De virtuele maagband’ is een lange termijn oplossing voor mensen die moeite hebben met hun lichaamsgewicht. Dit programma bestaat uit verschillende therapeutische interventies en psycho-educatie en er wordt gebruik gemaakt van het plaatsen van een virtuele maagband.

Tijdens het volgen van het programma mag je alles eten. Het grote verschil met het volgen van een dieet is dat je op een andere manier eet dan je gewend bent. Aangezien de meeste eetgewoonten diep in ons onderbewuste geworteld zijn, zorgt dit programma ervoor dat de sleutel tot succes juist in jouw eigen onderbewustzijn ligt!

Het programma – dat uit vijf sessies bestaat – is zodanig ontwikkeld dat je op een gezonde manier, zonder dieet, zonder hongergevoel en zonder het bekende emotie-eten, gewicht verliest

Een van de voorwaarden voor efficiënt en blijvend succes bij gewichts

vermindering is de samenwerking tussen bewustzijn en onderbewustzijn. Negentig procent van ons gedrag wordt door ons onderbewustzijn aangestuurd. Het is dan ook niet vreemd dat – indien  je alleen met je bewustzijn probeert af te vallen – het erg lastig voor je is om nadat je afgevallen bent, vervolgens ook nog op je gewicht te blijven.

De Virtuele Maagband is ontwikkeld door de Engelse  hypnotherapeut   Sheila Granger. Dit programma gebruikt Sheila al vanaf 2010, waarna zij dit verder verfijnd heeft. De sessies zijn toegespitst op de individuele cliënt met als doel te focussen op de oorspronkelijke ‘ik’ met tegelijkertijd permanente veranderingen in de eetgewoonten van de cliënt.

Met de officiële Sheila Granger licentie biedt Intoflow het originele programma  ‘The Virtual Gastric Band’.

Op de afbeelding links: mijn eerste cliënt Mirjam, startte 22 december 2015 met de sessies Virtuele maagband. Haar korte termijn doel, 10 kilo afvallen, bereikte zij binnen drie maanden: de periode van de vijf sessies virtuele maagband. Uiteindelijk viel Mirjam 8,5 kilo meer af dan haar lange termijn doelstelling (doel was 19,5 kilo). Zonder lijnen, zonder lijden, gewoon door te eten wat ze nodig heeft en waarbij ze zich goed voelt! Mirjam zorgde en zorgt nog steeds goed voor zichzelf, voldoende beweging en begeleiding binnen de sportschool. Ze voelt zich erg gelukkig en gezond. Tussen de periode na de laatste sessie van de serie van vijf, bezocht Mirjam slechts een enkele keer mijn praktijk voor een korte sessie.

Als cliënt ben je altijd zelf verantwoordelijk voor je eigen doelen en het gewichtsverlies.  Ben je alternatief aanvullend verzekerd, dan wordt een gedeelte – als hypnotherapie – vergoed door je zorgverzekeraar.

Geef een reactie