color palette

Voice Dialogue is een therapeutische werkmethode die haar wortels in het Jungiaanse ‘gedachtengoed’ heeft. In de jaren ‘70 ontwikkelden de Amerikaanse psychologen Hal en Sidra Stone Voice Dialogue. Deze methode leidt tot intensieve bewustmakende ervaringen voor de cliënt in zowel psychotherapeutische processen als coaching trajecten.

Deze methode gaat er van uit dat elke persoonlijkheid bestaat uit een rijke waaier van verschillende ‘ikken’ zoals bijvoorbeeld de perfectionist, de zorger, de genieter, de controlehouder, de avonturier, de behager, de innerlijke criticus enzovoort… Sommige van deze ‘ikken’ komen op een manifeste manier in ons leven aan bod, andere ‘ikken’ maken deel uit van onze persoonlijkheid maar spelen nauwelijks of geen rol.

In een Voice Dialogue sessie leer je om vanuit een overkoepelende positie, zonder oordeel te kijken naar je ikken. Je geeft letterlijk een fysieke plaats aan een ik en je ontdekt welke zijn kwaliteiten zijn, wanneer deze ontstaan is in je leven, waarom hij gekomen is en op welke manier hij je kwetsbaarheid beschermt. Kortom, het is een fascinerende innerlijke reis waarbij je verwonderd bent over het unieke levensverhaal van elk van je ikken.

Geef een reactie