Colored smoke underwater

Hypnotherapie is een behandelmethode bij klachten van psychische en psychosomatische aard waarbij het gebruik van doelbewuste als therapeutisch middel opgewekte trance (hypnotische staat) de spil van deze therapie vormt. De werking hiervan is wetenschappelijk aangetoond. In tegenstelling tot dat wat tijdens ‘theater’-hypnose gebeurt, behoud je als cliënt altijd de controle over jezelf.

Onder deskundige begeleiding krijg je als cliënt meer inzicht in- en controle over onbewuste reacties. Daardoor kunnen waardevolle vermogens in het systeem van je geest en het lichaam beter worden aangesproken. Denk bijvoorbeeld aan het goed omgaan met emoties en het benutten van lichamelijke en geestelijke capaciteiten. Wanneer je goed gemotiveerd bent en je inzet voor verandering, worden − afhankelijk van het ontstaan en hoe diep geworteld de klacht is − vaak al op korte termijn positieve resultaten bereikt.

Hypnotherapie is zowel een op zichzelf staande behandelmethode als een waardevolle ondersteuning voor de reguliere en complementaire geneeskunde. Ook medisch specia­listen zoals chirurgen, anesthe­sisten, radiologen, artsen en tandartsen maken gebruik van hypnotherapie. In de geestelijke gezondheidszorg maken psychiaters, psy­chologen en psychotherapeuten met regelmaat gebruik van hypnose. Hypno­therapeuten werken indien nodig of gewenst samen met artsen.

Tevens ben ik geschoold en gecertificeerd voor gebruik van hypnotherapie bij seksuele disfunctie m/v en medische hypnose (o.a. Allopcia Areata) Hypnosebijhaarverlies).

Geef een reactie