Intermittent Living®

Intermittent Living® gaat over de ervaring en het begrip over hoe wij een ‘oeroude’ leefstijl kunnen toepassen in ons moderne, jachtige leven, zodat we ons toch comfortabel en fit voelen.

Onze huidige manier van leven met ‘slechte’ voedingsgewoonten, veel zitten en stress zorgt er volgens de wetenschap voor dat ons immuunsysteem licht wordt geactiveerd.  Dit zorgt voor zogenaamde laaggradige ontstekingen. De gevolgen van deze laaggradige ontstekingen kunnen insulineresistentie, leptine resistentie, cortisol afgifte, activering van neurotransmitters etc. veroorzaken en/of activeren.  Deze aandoeningen zijn verantwoordelijk voor o.a. diabetes type 1, cardiovasculaire aandoeningen, metabool syndroom, auto – immuunziekten, fibromyalgie, chronische vermoeidheid, chronische pijn, problemen aan de luchtwegen, maagstoornissen, gynaecologische aandoeningen, neuro-degeneratieve ziekten en depressie.

Genetisch heeft ons lichaam nog geen antwoord op onze huidige manier van leven. Al tijdens 200.000 jaar ontwikkeling hebben we te maken met acute stressfactoren. Chronische stress heeft de overhand in onze maatschappij. En daar zijn we genetisch nog niet op aangepast.  Moderne ziekten krijgen – volgens de wetenschap – steeds meer de kans door het gemis aan oude stressfactoren. En dat terwijl deze oude stressfactoren het mogelijk maakten direct te reageren op veranderde omstandigheden. Dat maakt ons flexibel.

“Het zijn niet de sterkste of slimste individuen die overleven en fit zijn, maar de individuen die zich het best kunnen aanpassen aan omstandigheden en omgeving! Om te overleven moest onze soort zijn vindingrijkheid en uithoudingsvermogen regelmatig tot het uiterste benutten. In onze strijd met een onvoorspelbare natuur evolueerden we van sterke apen tot slimme mensen,” aldus Leo Pruimboom.

Intermittent Living® in mijn praktijk: desgewenst en in combinatie met psychodynamische therapie kunnen Intermittent Living® adviezen deel uitmaken van de behandeling.

Intermittent Living® als vaccin tegen Covid-19 en andere ziekten én voor een goed herstel!

Teamdagen Intermittent Living® voor organisaties:

Voor u als ondernemer en voor uw werknemers is het in deze onzekere tijd meer dan ooit belangrijk om de beste versie van uzelf te kunnen zijn. Elke dag opnieuw.

Tijdens onze Teamdagen Intermittent Living® maakt u kennis met concepten en concrete tools die niet alleen de veerkracht en besluitvaardigheid verhogen, maar vooral krachtig maken.

Wij dompelen wij u onder in alle facetten van het concept Intermittent Living®. U ervaart de praktische toepasbaarheid van dit gezonde concept waarbij u te maken krijgt met positieve stressprikkels zoals blootstelling aan kortdurende extreme koude en hitte, intensieve beweging, cognitieve uitdagingen, zuurstofprikkels, intermittent drinking én intermittent fasting.

Teamdagen Intermittent Living® zijn ideaal voor ondernemers én werknemers met:

 • Meer dan een gewone interesse voor gezondheid en zijn/haar energie en gezondheid een boost wil geven.
 • Het verlangen de beste versie van zichzelf te zijn.
 • Het eigen brein wil ‘biohacken’
 • Zijn/haar immuunsysteem wil optimaliseren
 • Zijn/haar besluitvaardigheid wil verbeteren en het stressniveau wil verlagen
 • Aan de slag wil met positieve informatie en praktische tips

Wetenschappelijk onderzoek concept Intermittent Living®

Aan de basis van het concept Intermittent Living® liggen twee onderzoeken: “The study of origin” en “Intermittent Living”. Het concept werd over een periode van 10 jaar ontwikkeld. De resultaten van deze studies werden in gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften gepubliceerd.

De teamdagen c.q. Intermittent Living® zijn ontworpen naar een wetenschappelijk concept en bevat een aantal intermitterende strategieën zoals:

 • Beweging
 • Intermittent Fasting
 • Intermittent drinking
 • Kortdurende extreme koude
 • Hypercapnia (ademhaling)
 • Hypoxia (ademhaling)
 • Ontspanning
 • Voeding
 • Warmte
 1. Doel:
  Herstel van flexibiliteit en fitheid: je neemt zelf weer de regie over je gezondheid en creëert een gezonde organisatie.
 2. Voor wie?
  Mensen die op zoek zijn naar natuurlijke prikkels ter verbetering van gezondheid. Belangrijkste voorwaarde: als deelnemer moet je mobiel zijn.

Intermittent Living® is gebaseerd op de principes en volgens het protocol van dr. Leo Pruimboom, grondlegger van de klinische PNI en gepromoveerd op het universele gezondheidsconcept ‘Intermittent Living®’.

Bronnen en wetenschappelijke referenties

https://www.rug.nl/research/portal/publications/the-multiple-faces-of-the-human-immune-system(2be316f9-0ffc-4baa-ae02-d55c123f52c4).html

Wil je niet met je team of onderneming deelnemen maar als particulier aan een hele week gebaseerd op het Intermittent Living principe, neem dan een kijkje bij mijn collega’s van Oeractief  voor deelname aan een week Oeractiviteit op locaties in binnen- en buitenland.